entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Welke jonge held verdient een Pluim?

Kinderen en jongeren die iets bijzonders doen voor de Edese samenleving verdienen een Pluim! Net als jonge kampioenen op het gebied van sport en cultuur. Kent u iemand die een Pluim verdient? Meld hem of haar dan vóór 1 december aan!

De Pluim is een speciale onderscheiding voor jongeren van 6 tot en met 16 jaar die in de gemeente Ede wonen. Deze jongeren zetten zich op een bijzondere manier in voor de Edese samenleving. Ze doen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, bieden hulp aan ouderen of organiseren activiteiten voor een goed doel. Ook jongeren die (inter)nationaal kampioen zijn op gebied van sport of cultuur maken kans op een Pluim.

Winnaar 2019
Floor van der Werf kreeg een Pluim omdat zij met haar foto ‘running boy’ de National Geographic Junior fotowedstrijd in de categorie Landschap won. “Ik vond het heel leuk dat ik voorgedragen ben, vooral toen ik hoorde dat dit via mijn school en mentor was gegaan. ”Ze was erg verrast door wie er allemaal bij de uitreiking waren om dit samen met haar mee te maken. “Zij waren stuk voor stuk echt blij voor me en het was zo mooi dat iedereen er was.”  

Aanmelden voor 1 december
Iedereen kan iemand nomineren voor een Pluim. Het is belangrijk dat de genomineerde in gemeente Ede woont. Activiteiten of prestatie mogen niet langer dan een jaar geleden zijn. Een jury bekijkt alle aanmeldingen. Daarna besluit het college van burgemeester en wethouders wie een Pluim krijgt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in maart 2020 reikt de burgemeester de Pluimen uit. Hierbij zijn familie en vrienden uiteraard van harte welkom. Kent u een kind of jongere die een Pluim verdient? U vindt het aanmeldformulier op www.ede.nl/pluim. Vragen over de Pluimen? Bel dan 14 0318 of stuur een e-mail naar .

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.