entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Thuis: nu en in de toekomst

Denkt u na over hoe u zonder problemen zelfstandig kan blijven wonen? Ervaart u nu hindernissen of beperkingen in uw woning? Veel verbeteringen kunt u makkelijk zelf (laten) aanbrengen. Zijn er uitgebreide aanpassingen nodig? Dan denkt de gemeente Ede in een maatwerkgesprek met u mee over passende oplossingen. 

Wordt u minder fit of bent u slecht(er) ter been? Heeft u een beperking? Wilt u wel graag in uw huis blijven wonen? Doe dan eerst de huistest. Als u deze test maakt, ontdekt u wat de verbeterpunten zijn van uw woning. Ga daarvoor naar www.mijnhuisopmaat.nl.

Hulpmiddelen
Veel hulpmiddelen een aanpassingen zijn in reguliere winkels te koop, zijn betaalbaar en gemakkelijk aan te brengen. Deze kunt u zelf aanschaffen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • beugels aan de muur
  • een seniorentoilet of toiletverhoger
  • het aanpassen of verwijderen van drempels
  • douchekruk of -stoel
  • gemaksartikelen voor in de keuken, zoals korflades

Aanpassen
Denkt u dat er uitgebreidere maatregelen nodig zijn? Neem dan contact met ons op via i of bel 14 0318. In een maatwerkgesprek bekijkt u met een Wmo-consulent wat de oplossing kan zijn voor het probleem. Zij kijken daarbij ook naar andere knelpunten in uw woning. Is het aanpassen van uw woning voor de toekomst niet de oplossing, dan geven zij een verhuisadvies.

Verhuizen
Als het aanpassen van uw woning niet mogelijk is, denkt u misschien aan een andere woning. De wachttijd voor een andere (geschikte) (huur)woning kan oplopen tot 5 jaar of langer. Het is daarom belangrijk dat u zich op tijd inschrijft voor een andere woning. Als u op zoek bent naar een sociale huurwoning schrijft u zich in bij Huiswaarts op www.huiswaarts.nu. Dat kan ook als er nog geen noodzaak is om te verhuizen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.