Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Entrede.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders entrEde
9 februari 2019

Scholieren in Ede zetten meetfiets in

Gemeente Ede wil meer inzicht krijgen in de kwaliteit van het fietsnetwerk. Twintig Edenaren fietsen in maart hun dagelijkse routes met speciale kastjes op hun fiets. Maar voordat deze officiële onderzoeksmaandstart, gaan scholieren van Het Streek komende week met een aantal kastjes aan de slag. (tekst gaat verder onder de foto)

Van 8 tot met 15 februari fietsen scholieren hun dagelijkse routes met een meetfietskastje op hun fiets. De kastjes zijn uitgerust met verschillende sensoren en zorgen voor waardevolle gegevens over luchtkwaliteit, comfort van het wegdek en doorstroming. Zo registreren ze oponthoud bij kruispunten. De scholieren kunnen hun eigen verzamelde data in zien via een website en gebruiken in de les. De gemeente gebruikt de gegevens om te bepalen of er op routes of kruispunten maatregelen nodig zijn.