entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Regenwater afkoppelen

Door regenwater af te koppelen van het riool, kan het water de grond in trekken. En dat heeft een aantal voordelen. Maar dat afkoppelen, hoe doet u dat precies?

Tijdens een hevige regenbui moet het riool hard werken om al dat water te verwerken. Daardoor blijft het langer op straat staan. Als we afkoppelen, belasten we het riool minder. Het regenwater trekt dan direct de bodem in. En dat grondwater kunnen planten tijdens droge perioden goed gebruiken.

Veel manieren
Afkoppelen kan op veel manieren. Zaag bijvoorbeeld uw regenpijp door en laat het water op een geschikte plek de grond in trekken. Of vang het regenwater op in een regenton. Opgevangen water kunt u weer gebruiken om de planten water te geven. Ook door uw tegels te vervangen door planten koppelt u af. Water kan op deze manier rechtstreeks de bodem in. En zelfs uw oprit of looppad kunt u waterdoorlatend maken door grind te gebruiken. Kijk voor meer tips en informatie op www.ede-natuurlijk.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.