entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Regeling voor ouders met een laag inkomen

Gaat uw kind komend schooljaar naar de brugklas van het voortgezet onderwijs? Dat is een hele stap voor uw zoon of dochter. Een goede fiets voor de rit naar school en een laptop voor huiswerk komt dan goed van pas. Deze spullen kosten veel geld. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een fiets en laptop aanvragen voor uw kind.

U kunt de regeling Schoolgaan aanvragen als u:

·         als echtpaar een inkomen heeft onder € 1.809 of als alleenstaand ouder onder € 1.267 en weinig vermogen heeft;

·         gebruik maakt van de Voedselbank of als u een schulddienstverleningstraject volgt.

Een moeder over de regeling Schoolgaan:
“Ik ben zo blij dat deze vergoeding er is. Mijn zoon moet een flink stuk fietsen naar school. Ik heb als alleenstaande ouder geen geld om een fiets voor hem te kopen. Ook een laptop is erg duur. Die heeft hij echt nodig voor zijn huiswerk en opdrachten. Dankzij de regeling Schoolgaan maakt hij nu een goede start op zijn nieuwe school!”

Regeling Schoolgaan aanvragen
De regeling geldt voor de schoolperiode 2019-2020. U kunt de regeling vanaf 1 juni weer aanvragen.

Zo vraagt u de regeling aan:

·         Ga naar www.ede.nl/berekenuwrecht. Vul alle vragen in. U ziet direct of u in aanmerking komt.

·         U kunt de aanvraag direct online indienen. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

·         Komt u in aanmerking voor de vergoeding? Dan ontvangt u binnen acht weken een toekenning van ons.

·         Met deze toekenning gaat u naar de aangesloten winkels. Hier maakt u een keuze uit enkele modellen fietsen en laptops.

Hulp nodig bij de aanvraag?
Lukt het u niet om de aanvraag digitaal te doen? Kom dan langs op het Werkplein. Bij het loket Aanvullend Inkomen helpen onze consulenten u graag met uw aanvraag. Het loket is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.