Entrede.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders entrEde
10 januari 2019

NK Wielrennen in Ede

Het NK Wielrennen op de weg komt in juni 2019 naar Ede. Op 26, 29 en 30 juni rijden de mannen, vrouwen en beloften hun tijdrit en wedstrijden op de weg in onze gemeente. U kunt dus van dichtbij volgen welke renner de beste benen heeft en wie zich Nederlands kampioen mag noemen!

We zijn heel blij dat het NK Wielrennen naar Ede komt. Samen met organisator van het NK Golazo, de sportbond voor de wielersport KNWU en de Nederlandse wielerploegen maken we er een mooi wielerspektakel van in Ede. De komende weken denken we met hen na over het parcours.
tekst gaat verder onder de foto

Waarom Ede?
Burgemeester René Verhulst legt uit dat er een prachtig parcours mogelijk is in Ede. “Het heuvelachtige landschap in en rond Ede is dé reden waarom het NK Wielrennen hier thuishoort. Ede heeft hoogteverschillen en een mooie omgeving. Met uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en de paarse heide is er een uitdagend en prachtig parcours mogelijk. De Ginkelse Heide in Ede speelt in 2019 ook een grote rol tijdens de herdenking van 75 jaar Airborne.”

Wethouder sport Peter de Pater vult aan: ”De aanloop naar het NK gebruiken we ook om de fietsmogelijkheden rond Ede, als Veluwegemeente, verder onder de aandacht te brengen. We hebben, naast MTB routes, voor elke fietser wat wils. Je kunt tientallen kilometers door de natuur rijden.”

Programma NK Wielrennen
Op woensdag 26 juni zijn de tijdritten voor de mannen, vrouwen en beloften. Op zaterdag 29 juni is de wegwedstrijd voor vrouwen en beloften. En op zondag 30 juni ziet u wie de rood-wit-blauwe trui van Mathieu van der Poel overneemt. Of zou hij ook dit jaar de wegwedstrijden rijden en zijn titel van Nederlands kampioen prolongeren?

Zelf meedoen?
Dimitri Bonthuis van organisator Golazo vertelt dat er ook voor het publiek verschillende activiteiten zijn. “Zo kunnen recreatieve fietsers het NK parcours verkennen tijdens de NK toertocht.” Gezellig toekijken kan natuurlijk ook: “Rondom de wedstrijden zullen we onder meer met lokale horeca ook een mooi wielercafé opzetten”, vertelt Dimitri.

Meer weten?
Kijk op www.nk2019.nl.