Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Entrede.nl

Inloggen of inschrijven

Ron van der Meij
21 februari 2018

Meer afval apart ingezameld

ACV

Inwoners van Ede zijn op de goede weg met het apart inzamelen van afval. Uit cijfers van ACV blijkt dat in 2017 al 65,2% van het afval apart is ingezameld. Dat was in 2016 nog 60,5%. De doelstelling van het nieuwe afvalbeleid ligt op 75% apart ingezameld huisvuil in 2020. Wethouder Leon Meijer: “Ik ben blij dat veel inwoners goed bezig zijn en er al meer afval apart wordt ingezameld. Zo kunnen we waardevolle grondstoffen als papier, plastic, textiel en glas opnieuw gebruiken. Grondstoffen leveren geld op en minder restafval scheelt in verbrandingskosten. We zijn goed op weg en ik heb er vertrouwen in dat we in 2019 het percentage van 75% halen.”

De hoeveelheid restafval is in 2017 afgenomen met 13%. Daarnaast zijn de gescheiden ingezamelde grondstoffen met 6% gestegen. De grootste stijgers zijn PMD en gft. De hoeveelheid oud papier neemt af en volgt daarmee de landelijke trend. 

Afval apart

In 2017 hebben alle huishoudens in Ede een extra kliko gekregen om hun PMD-afval apart in te zamelen. Bewoners van hoogbouw kunnen hun PMD-afval inleveren in een ondergrondse container. Zo is het nog makkelijker om afval apart in te zamelen. Inwoners betalen per keer dat zij restafval aanbieden. Alle informatie over de nieuwe manier van inzamelen is te vinden op de website.

Deel dit bericht!

Reacties

Eddy Kamphuis
23 februari 2018

Was het maar waar dat er bij de hoogbouwflats ondergrondse containers waren voor het PMD. Nu is het los in zakken op straat of een kliko in een persapparaat (is een proef bij 2 hoogbouwflats (regelmatig stuk)). Los op straat geeft een rommelig geheel.

Gerri Weiland
23 februari 2018

Goed op weg? Misschien is nascheiden wel veel beter... Sorry, maar ik ben nog steeds niet gegrepen door het afvalscheidings-evangelie

Gerjan Peelen
28 februari 2018

Het is inderdaad een bende met die losse PMD zakken zo rond de hoogbouw.
Ik heb wel goed gelachen met die laatste storm. Al die medewerkers die hun best deden om alle PMD zakken die over de parkeerplaats heen vlogen te vangen.
Laat ze op zijn minst een soort bak plaatsen zodat de wind er minder grip op heeft.