entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Help de vlinder, vergroen uw tuin

Het gaat slecht met de vlinders. Dit jaar zijn er veel minder gespot dan vorig jaar. Gelukkig kunt u ze een handje helpen door uw tuin te vergroenen.

Vlinders hadden het moeilijk in 2018 door de lange droogte. Veel vlinderrupsen hebben deze periode niet overleefd, doordat de planten waarop ze leefden zijn verdroogd. Dat is goed zichtbaar in het lage aantal vlindersoorten dat we dit jaar zien. Het gaat al slecht met insecten en lange droge periodes maken het niet beter voor deze dieren.

Vergroen uw tuin
Door tegels in uw tuin te vervangen door planten, helpt u de vlinder en andere insecten enorm. Zo trekt regenwater de grond in, waardoor planten in een droge periode minder snel uitdrogen. Meer planten en minder droogte betekent ook meer voedsel voor vlinders.

Planten voor vlinders
Gaat u vergroenen? Kies dan voor planten waar veel vlinders van profiteren. Dit hoeft niet alleen een vlinderstruik te zijn. Ook ijzerhard, kattenkruid, struikveronica en phlox trekken vlinders aan. U helpt ze ook met een rommelig hoekje met bijvoorbeeld brandnetels in uw tuin. Daar laten vlinders hun eitjes achter. Zo levert u een grote bijdrage aan blijvend meer insecten in Ede. En misschien bezoekt op een dag dan wel de gehakkelde aurelia (foto) uw tuin.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het vergroenen van uw tuin en de voordelen daarvan? Neem een kijkje op www.ede-natuurlijk.nl.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.