Entrede.nl

Inloggen of inschrijven

Elkaars cultuur proeven

Wat is het toch geweldig om in een stad te wonen met zoveel verschillende culturen. Van Marokkaans van Congolees en van Syrisch tot Russisch, soms lijkt het als of alle landen van de wereld hier vertegenwoordigd zijn. En elk van die inwoners neemt haar eigen culturele tradities en gewoonten mee, of het nu gaat om eten, muziek, literatuur of sociale gewoonten.

Om die verschillende culturen beter te leren kennen zijn Cultura en Samen voor Ede een project gestart onder de titel ‘Elkaars cultuur proeven’. Hierbij oefenen 10 verschillende muzikanten samen met elkaar, om zo elkaars muziek te leren kennen en werken de muzikanten aan nieuwe muziek. Daarnaast zijn er schrijvers aan het werk van Nederlandse en allochtone afkomst. Zij spreken met elkaar over elkaars cultuur en werken samen aan een verhaal of gedicht.

De muzikanten en schrijvers nodigen u graag uit om te luisteren naar de verhalen en de muziek van deze verschillende culturen. Kom u langs om kennis te maken en te zien welke prachtige samenwerkingen er zijn ontstaan tussen de deelnemers.

Daarnaast zal Angela van Dijk van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst (LKCA) vertellen over wat er wel of niet werkt bij culturele projecten met statushouders en vluchtelingen.

U ben van harte welkom.

Woensdag 17 april, aanvang 20:00uur, zaal open 19:30uur, entree gratis.
Locatie: Cultura, Molenstraat 45, 6710 BA Ede.

Programma

  • 20:00 uur; opening; welkom door Hedzerd de Boer
  • 20:05 uur; inleiding door Remko Steen, voorzitter Samen voor Ede
  • 20:10  uur; gesprek met Peter Witjes & Hassan El Ghouti over project Elkaars cultuur proeven
  • 20:20 uur; gesprek & muziek  
  • 20:30 uur; presentatie door Angela van Dijk (LKCA); ‘culturele interventies bij statushouders’
  • 20:55 uur; vragen aan Angela van Dijk door publiek
  • 21:00  uur; gesprek & literatuur
  • 21:15   uur; gesprek & muziek
  • 21:30  uur; Afronding; napraten

Samen voor Ede is een samenwerkingsverband van een groot aantal levensbeschouwelijke, maatschappelijke en politieke organisaties in Ede die in 2009 allen het manifest Oproep tot Respect hebben getekend. In vervolg op verschillende thema bijeenkomsten hebben wij het project “Elkaars Cultuur Proeven” ontwikkeld. Met de financiële bijdrage van de Provincie en de Gemeenten is de uitvoering mogelijk gemaakt. Voor de uitvoering is samenwerking gezocht met Cultura.