entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Een mooi nieuw jaar

In Ede is het goed wonen, werken en leven. Onze centrale ligging in Nederland, omringd door prachtige natuur, een florerend bedrijfsleven en veel kennis over voedsel. Waarom vertel ik dat eigenlijk aan u? U weet dat als geen ander, hopelijk bent u net zo tevreden met Ede als ik. Als wethouder heb ik de eervolle taak om ook in 2020 aan dat prettige woon- en werkklimaat te werken.

Ik zet me in voor een goede ruimtelijke ontwikkeling van nieuwe Edese wijken Kernhem, Enka en de Kazerneterreinen. Dit jaar komen daar flink wat woningen bij, als het ons samen met de bouwers lukt om goed om te gaan met het stikstofvraagstuk. Komend jaar zetten we waar mogelijk ook de schop in de grond.

De aanleg van de Parklaan start, net als de voorbereiding van de bouw van het nieuwe station Ede-Wageningen. Ook gaan we echt aan de slag met natuurmaatregelen om planten en dieren beter te beschermen.

Verkeersveiligheid
Een prominent thema dit jaar is de verkeersveiligheid van wandelaars, fietsers en automobilisten. Ik wil minder doden en gewonden als gevolg van het verkeer in Ede. Het onderwerp leeft bij inwoners en veel raadsleden.

Vanuit het Rijk is er 50 miljoen euro per jaar beschikbaar voor gemeenten die een goed plan maken. Daarom gaan we komend jaar een ambitieus en tegelijk haalbaar plan maken voor Ede. We kijken naar de inrichting van de wegen, kruispunten en de omgeving.

Maar ik vind dat de meeste aandacht er moet zijn voor het gedrag van weggebruikers. Waarom fietsen mensen nog zonder licht? Waarom gebruiken zo veel automobilisten hun mobiele telefoon terwijl ze aan het rijden zijn? Het zijn ingewikkelde, maar belangrijke vragen, waar we met elkaar echt mee aan de slag moeten.

Ik wens u vanaf deze plek een gezond en mooi 2020. En graag voeg ik daar een ‘verkeersveilig’ nieuw jaar aan toe!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.