Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Entrede.nl

Inloggen of inschrijven

Ron van der Meij
7 november 2018

Ede krijgt een landmark op de Ginkelse Heide

September 2019 moet hij er staan: een landmark op deGinkelse Heide. Een bouwwerk dat de locatie markeert waar in 1944 degeallieerde parachutisten landden om bij te dragen aan de bevrijding van Nederland. Wethouder Peter de Pater: “Met een landmark op deze belangrijke plek, beseffen we straks iedere dag hoe hard er gevochten is voor onze vrijheid. Een thema dat actueel en relevant is.”

De verschijningsvorm van het landmark ligt nog niet vast. Voor het plaatsen van een bouwwerk op de Ginkelse Heide gelden strenge voorwaarden vanuit natuur, landschap maar ook archeologie. De komende maanden worden ontwerpers uitgenodigd om voorstellen in te dienen. Omdat veel inwoners van Ede betrokken zijn bij de Ginkelse Heide en de geschiedenis van Ede, krijgen inwoners een stem bij de selectie van het uiteindelijke ontwerp. Het landmark moet straks fungeren als startpunt voor een netwerk aan routes die gekoppeld zijn aan bijzondere verhalen en wetenswaardigheden uit de geschiedenis van Ede rondom de Tweede Wereldoorlog.