entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Dierendag

4 oktober het is weer dierendag, een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan dieren.

We vieren pas sinds 1930 dierendag. Op de meeste scholen mogen kinderen op Dierendag meestal hun huisdieren of knuffeldieren meenemen. 

4 oktober is ook de sterfdag van Franciscus van Assisi. Franciscus geboren in Assisi in ItaliĆ«. In de oorlog komt Franciscus in de gevangenis. En na een jaar wordt hij vrijgekocht door zijn (rijke) vader. Franciscus geeft veel van zijn geld aan de armen. Wanneer hij een melaatse ontmoet, verandert het leven van Franciscus. Hij wil niets meer met zijn familie te maken hebben. God is zijn nieuwe vader en hij wil leven in armoede. Hij geniet van de natuur en de dieren. Zo is er het verhaal van een gevaarlijke wolf die de stad Gubbio lastigvalt. Hij heeft al verschillende mensen aangevallen, totdat Franciscus op hem afstapt en hem streng toespreekt. De wolf luistert naar hem en heeft spijt van zijn daden. Hij laat de stad verder met rust. Ook houdt Franciscus een keer een preek voor de vogels. Ze komen bij hem op de grond zitten luisteren en vliegen op zijn hoofd en zijn schouders. Steeds meer mensen sluiten zich bij Franciscus aan. Er worden kloosters gebouwd: Franciscaner kloosters. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.