Entrede.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders entrEde
2 december 2018

Den Diek Dorpshuis van het jaar

Buurthuis de MeerpaalAfgelopen zaterdag is in het provinciehuis te Arnhem bekend gemaakt welk van de zes buurt- en dorpshuizen is verkozen tot “Dorpshuis van het jaar 2018”. Eind juni werd bekend gemaakt welke zes finalisten zouden gaan strijden om de titel van “Dorpshuis van het jaar”, naast het Buurthuis De Meerpaal in Ede waren dat THUIS Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich en Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten.

De afgelopen maanden streden deze zes buurt- en dorpshuizen om de titel “Dorpshuis van het jaar 2018” met bijhorende geldprijs van € 3.000.In de periode 20 tot 27 oktober kon er gestemd worden via een website door het publiek op hun favoriete buurt- en dorpshuis. De buurt- en dorpshuizen zijn de afgelopen maanden ook beoordeeld door de beheerders en een vakjury. 

Gisteren werd door de Gelders gedeputeerde en jurylid Bea Schouten de prijs overhandigd aan Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Bijzonder aan Den Diek is hun opendeur-beleid. Ze hebben geenbeheerder en iedereen kan gewoon binnenlopen. Een voorbeeld van hoe het anders kan.

De finale is op zaterdag 8 december om 17:20 uur te zien bij Omroep Gelderland.