entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

De laadpaal

Er rijden steeds meer elektrische auto’s rond, en ook het aantal laadpalen stijgt sterk. Een elektrische auto “tank” je bij een laadpaal. Als je gebruik wilt maken van een openbaar oplaadpunt voor elektrische auto's, dan heb je een laadpas nodig. Waar staan de openbare laadpalen in Ede

Ook in Ede komen steeds meer oplaadpunten op dit moment telt Ede zo’n zestig openbare laadpalen. En op korte termijn komen daar zeker nog eens tien openbare laadpalen bij. De plaatsing van zo’n paal gaat vaak samen met het bieden van een specifieke parkeerplek voor elektrische voertuigen.

Op eigen terrein of openbare laadpaal
Als je je auto op eigen terrein kunt parkeren, dan kun je die opladen met een laadvoorziening die aangesloten is op de meterkast van je woning of bedrijf. Zo niet, dan ben je aangewezen op een openbare laadpaal.

Voordelen elektrisch rijden
·         Elektrisch rijden is een goed idee. Het heeft voordelen, voor jou, voor Ede en voor de wereld:
·         een elektrische auto stoot geen uitlaatgassen uit, dus de lucht in Ede blijft schoon
·         een elektrische auto is veel stiller
·         een elektrische auto is duurzamer, vooral als hij oplaadt met groene stroom (alle openbare laadpalen in Ede leveren groene stroom)

Openbare oplaadpaal aanvragen
·         U woont in de gemeente Ede of u werkt hier minimaal 18 uur per week.
·         U bent in het bezit van een elektrische of plug-in hybride auto.
·         U heeft geen mogelijkheid om de auto op uw eigen terrein te parkeren.
·         Binnen een loopafstand van ongeveer 250 meter van uw woon-/werkadres is nog geen laadpaal aanwezig of staat nog geen laadpaal gepland. Bekijk op deze kaart de locaties van al gerealiseerde laadpalen.
·         Het aanvragen van een openbare oplaadpaal is gratis.
·         U vraagt het oplaadpunt digitaal aan bij Allego.

Vanaf de aanvraag duurt het ongeveer drie maanden tot plaatsing, een openbaar laadpunt is gratis. Er zijn wel kosten verbonden aan het gebruik van de laadpaal (kosten per afgenomen kWh). 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.