Wonen in


ENKA heeft een ontspanningsgebouw in Ede gebouwd voor de arbeiders van de fabriek aldaar. Het gebouw kreeg de naam De Reehorst. Reehorst is ontstaan aan het begin van de 20e eeuw als werkmaatschappij van ENKA N.V., en bestaat nog steeds als hotel- en congrescentrum.

Achter Reehorst werden sportvelden aangelegd, vooral voetbalvelden. In de 90er jaren van de 20e eeuw werd begonnen met het verplaatsen van de voetbalvelden.  

Tussen Reehorsterweg en Zandlaan ontstond een industriegebied, Industrieterrein Reehorst. De bedrijven zijn in de loop van de 90er jaren van de 20e eeuw verhuisd naar de nieuwe industrieterreinen van Ede.

Door het verplaatsen van de sportvelden en de bedrijven is in Reehorst ruimte ontstaan voor woningen. In 1993 is begonnen met de bouw aan de nieuwe straten Rietveldlaan en Berlagelaan; in 2017 worden de laatste nieuwe woningen gebouwd in Park Reehorst. Dan is een park het midden van de wijk Reehorst. 

Aan de (zuid)rand van Reehorst zijn een aantal scholencomplexen gevestigd (CHE, ROC A12 en PTC+). Een aantal bedrijfjes zijn gevestigd aan Hoefweg als overblijfsel van industrieterrein Reehorst, met o.a. Restore (kringloopwinkel). Winkels zijn in de aangrenzende wijken aanwezig (als Maandereng, en Oud Zuid). 

Het treinstation Ede-Wageningen is 250 m. tot 1,5 km lopen. Het centrum van Ede ligt op 2,5 km, een mooie fietsafstand. 

In Reehorst is het rustig en prettig wonen.