Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Landelijke Opschoondag: samen voor een schone buurt!

Ron van der Meij
13 maart 2018

Helpt u ook mee om uw buurt schoner te maken?

Iedereen vindt het fijn om in een  schone omgeving te wonen. En ook voor dieren is dit belangrijk. Dieren kunnen ziek worden van zwerfafval of er zelfs in stikken.

Helaas is er nog veel zwerfafval te vinden op straat. Drinkflesjes, chipszakken en  sigarettenpeuken belanden nog te vaak op de grond in plaats van in de afvalbak. Tijdens de Landelijke Opschoondag op 24 maart gaan we daar wat aan doen!

Opschoonacties
Tijdens de Opschoondag organiseren mensen door het hele land acties om hun buurt schoon te maken. Ook in de  gemeente Ede zijn er al groepen  inwoners die zwerfafval opruimen. Maar hoe meer mensen meedoen, hoe beter! Het is gezellig om samen met uw buren te doen en de omgeving knapt ervan op. Heeft u  honger gekregen van het harde werken? Geniet dan van een gratis lunch terwijl singer-songwriter Rogier Pelgrim een optreden verzorgt.

Aanmelden Doet u mee? 
Meld uzelf of uw groep aan via www.ede.nl/schonehelden. Als u zich opgeeft, kunt u van ons hesjes en afvalgrijpers krijgen. Dat maakt het opruimen veilig en makkelijk. Het afval dat u tijdens de Opschoondag verzamelt, hoeft u niet zelf weg te gooien. We halen het graag bij u op. In het aanmeldformulier laat u ook weten of u komt lunchen.

Word een Schone Held
Wilt u zich vaker inzetten voor een  schone buurt? Meld u dan aan als Schone Held. U bepaalt zelf wanneer en hoe vaak u de straat op gaat om afval op te ruimen. En heeft u een zak vol? Dan halen wij het gratis bij u op. Meer informatie vindt u op www.ede.nl/schonehelden.

Bron: Gemeente Ede

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt ยป