Hoe werkt de site


De site heeft een handige knoppenstructuur waar je op kan klikken voor informatie.
Hieronder worden de meeste onderwerpen genoemd.

Home
Dit is de eerste pagina die je ziet als je op de site entrEde.nl komt. Hier vind je veel informatie die voor alle inwoners van de zuidkant van Ede interessant is. Hier zie je in één oogopslag de laatste ontwikkelingen uit jouw buurt. Dit kan je ook zien als je op de buurtradar klikt (kaart van jouw buurt). Je ziet wat er te doen is aan activiteiten of je leest het laatste nieuws en bijvoorbeeld als iemand ergens hulp bij vraagt. Je ziet prikbordadvertenties, wat er in de agenda staat, vraag & aanbod van bijvoorbeeld spullen, oproepjes, buurtfoto’s, buurtfilmpjes, informatie over organisaties, e.d.          

Wijken & Buurten
Als je hier op klikt zie je de namen van de wijken en buurten aan de zuidkant van Ede in beeld verschijnen:  Enkapark, Hoogbouw Zuid, Maandereng,  Oud Zuid, Oranjepark, Reehorst, Rietkampen, Uitvindersbuurt,  Bedrijventerrein. Als je op een wijk of buurt klikt kan je iets lezen over de achtergrond en ontstaansgeschiedenis daarvan.

Over entrEde
Onder dit kopje lees je meer over de inhoud van dit buurtplatform en hoe het werkt.

Meer buurtsites
Als je hier op klikt zie je de buurten en wijken waarin entrEde actief is: Enkapark, Hoogbouw Zuid, Maandereng, Oud Zuid, Oranjepark, Reehorst, Rietkampen, Uitvindersbuurt, Bedrijventerrein.

Elke buurt of wijk heeft een eigen pagina. Wanneer je op een buurt of wijk klikt krijg je de site te zien die over die specifieke buurt of wijk gaat en alles wat er daar gebeurt.

Vragen & contact
Heb je een vraag of wil je iets aangeven, doe dat hier.

Berichten
Lees wat er gebeurt in je straat, buurt of wijk. Heb je zelf een interessant nieuwtje voor je buurt of wijk. Voel je welkom om dit te plaatsen. De rubriek berichten is onderverdeeld in;

Dit zijn rubrieken waar je onder andere nieuws, verbeteringen, foto's en filmpjes kan zien en plaatsen van gebeurtenissen of activiteiten in jouw buurt of wijk of van plekken die je mooi vindt. Alles wat je leuk vindt om met de buurt te delen. Verhalen kunnen gaan over een belevenis, uitje, weetjes, of iets grappigs of leuks wat met jouw buurt te maken heeft.
Alles wat je buurt nog leuker en gezelliger kan maken kun je hier lezen of plaatsen. Heb je zelf een idee? Deel het, wie weet vind je medestanders.

Agenda
Hier zie je wat, waar, wanneer te doen is. Je kan hier ook zelf activiteiten en evenementen plaatsen.

Prikbord
Op het prikbord kan je spullen of diensten vinden en/of aanbieden. 

Elkaar helpen
Je kunt iets vragen aan buurtbewoners en/of je hulp aanbieden.

Gids
Ben je op zoek naar een organisatie, vereniging of bedrijf in jouw buurt dan vind je die wellicht hier.

Lid worden van een vereniging? Even kijken op entrEde.nl welke er zijn. Uitgaan, iets kopen, welke vakmensen en bedrijven zijn er,... kijk maar op deze site. Bijvoorbeeld op de buurtradar (de kaart) of zoek onder organisaties of professionals, daar kun je alles zien.  

Je kunt zelf jouw organisatie of bedrijf hier neerzetten (vanuit een persoonlijk profiel, onder 'groepen'). Buurtplatformen, maatschappelijke organisaties of bedrijven die iets willen betekenen voor de buurt, kunnen entrEde.nl gebruiken als podium om makkelijk zichtbaar te zijn en informatie te delen. 

Je kunt ook een eigen groep aanmaken rondom een thema. Bijvoorbeeld over het organiseren van een activiteit in je buurt of straat, denk aan sport, barbecue of een evenement.

Sociale kaart
Op zoek naar een sociaal / maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn, gezondheid, wonen, e.d.? Op dit buurtplatform kun je ze vinden. Je kunt ook een eigen groep aanmaken rondom dit thema.

Inwoners
Hier zie je wie in je buurt woont er gebruik maakt van de website.

Locaties
Hier vind je de ontmoetingsplekken waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd