Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverbetering:

Plan Stadspoort en omgeving

Ineke Geluk
27 oktober 2017
0 waarderingen

Stadspoort

De Stadspoort en omgeving is een belangrijke plek voor de Rietkampen en de Maandereng. De komende jaren vinden veel nieuwe ontwikkelingen rondom dit winkel- en uitgaansgebied plaats. Diverse projecten komen eraan en plannen worden uitgewerkt.

 

Toekomst Stadspoort

De eigenaar van winkelcentrum Stadspoort heeft nieuwe ideeën over hoe het winkelcentrum er in de toekomst uit moet gaan zien. Malkander en Cultura hebben een nieuw ontmoetingscentrum in combinatie met een bibliotheek in de Stadspoort geopend. De gemeente wil graag met bewoners en winkeliers in gesprek over al dan niet benodigde parkeermaatregelen op en rondom de Stadspoort. Bewoners denken mee over hoe we de omgeving van de Stadspoort schoon, veilig en aantrekkelijk kunnen houden.

 

Valley Center

Ontwikkelaar Valley Center West B.V. wil langs de Laan der Verenigde Naties een appartementencomplex bouwen met op de begane grond drink- en eetgelegenheden en voorzieningen voor vrijetijdsbesteding. Daarnaast worden er appartementen gebouwd. Het gebied rond winkelcentrum Stadspoort is straks een nog betere plek voor vrijetijdsbesteding, naast de al aanwezige CineMec.

 

Werkgroepen van bewoners en ondernemers

Sinds maart 2017 werken werkgroepen van bewoners en ondernemers aan een plan voor de verbetering van de omgeving van winkelcentrum Stadspoort. Het plan gaat over de thema’s verkeer, parkeren en een aantrekkelijke omgeving. Op 24 augustus hebben de bewoners en ondernemers onderstaand plan aangeboden aan de wethouders Meijer en Van Huijstee.

In de Maandereng en de Rietkampen is een brief h-a-h verspreid met een uitnodiging voor andere wijk bewoners om zich aan te melden voor de acht werkgroepen.

2017-10-24 Brief aan bewoners over Plan Stadspoort.pdf

2017-7-22 Participatieplan Stadspoort en omgeving.pdf

2017-2-13 Presentatie Ontwikkelingen in en rondom Stadspoort.pdf

2017-2-13 Verslag Bijeenkomst Ontwikkelingen rondom Stadspoort.pdf

Reacties

Bekijk alle buurtverbeteringen in je buurt ยป