Entrede.nl

Inloggen of inschrijven

Winnende ontwerp Landmark: Vensters op het verledenInwoners van Ede en andere geïnteresseerden willen het ontwerp ‘Venster op het verleden’ als Landmark op de Ginkelse Heide. Met in totaal bijna 5.000 stemmen werd er massaal gestemd op de drie ontwerpen. Twee derde van de stemmen ging naar het ontwerp van Karin Colen: Vensters op het verleden. 


Wethouder Peter de Pater: “We hebben een duidelijke winnaar, die de geschiedenis op een prachtige wijze weergeeft. Mooi dat er zoveel inwoners gestemd hebben en betrokken zijn bij het unieke verhaal van de luchtlandingen op een unieke locatie in Ede”.

Karin Colen: “Het was een hele spannende procedure. Ik ben superblij dat er zoveel stemmen naar Vensters op het verleden zijn gegaan.”

Planning
De komende maanden wordt het ontwerp uitgewerkt tot het daadwerkelijke Landmark. In de zomer wordt Vensters op het verleden geplaatst en krijgt het een plek op de Ginkelse Heide binnen Dropzone Ede. In de herdenkingsmaand september wordt het landmark officieel onthuld. In die maand komt er op een centrale locatie in Ede ook een tentoonstelling van alle 17 ontwerpen die gemaakt zijn voor het Landmark op de Ginkelse Heide.

Deel dit bericht!

Reacties

Gerjan Peelen
5 maart 2019

Mooi dat dit ontwerp heeft gewonnen! Ik ben erg benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden.