entrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Sporten voor iedereenIk weet niet hoe dit bij u is, maar ik heb een haat-liefdeverhouding met sporten. Aan de ene kant is het gezond en ben ik graag fit. Aan de andere kant kost het tijd en zijn er altijd wel dingen te doen die net iets leuker zijn. Vroeger had ik er minder last van, want in de bouw ben je de hele dag in beweging en is wekelijks sporten wat minder nodig. Maar nu, op kantoor, is dat toch anders en zijn de loopband en crosstrainer geen overbodige luxe.

Op 29 juni 2018 is het Nationaal Sportakkoord ondertekend. Het doel van dit Sportakkoord is dat iedereen plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. Dit is beschreven in vijf thema’s: 'inclusief sporten en bewegen', 'duurzame sportinfrastructuur', 'vitale aanbieders', 'positieve sportcultuur' en 'van jongs af aan vaardig in bewegen'.

Lokaal sport- en beweegakkoord
Als wethouder Sport vind ik het belangrijk dit Nationaal Sportakkoord voor Ede om te zetten in een lokaal sport- en beweegakkoord. Dit doen we samen met Sportforum Ede en Sportservice Ede. Hierin staat de vraag centraal: hoe gaan we er samen voor zorgen dat iedereen in Ede plezier in sport en bewegen kan hebben? Dit schrijven we op aan de hand van de thema’s die benoemd zijn in het nationaal sportakkoord.

Denkt u mee?
Ik wil u vragen ideeën aan te dragen voor of mee te denken in de uitwerking van dit lokale akkoord. Het indienen van een idee of initiatief kan via www.sportservice-ede/sportakkoord. Vindt u het leuk actief mee te denken, reserveer dan woensdagavond 25 september van 19:30 tot 21:30 uur in uw agenda. Er is dan een bijeenkomst in het gemeentehuis om uw ideeën te bespreken. En om samen te bepalen welke ideeën kansrijk zijn en uitgewerkt kunnen worden. In een vervolgsessie wordt de uitwerking gepresenteerd en stemmen we welke ideeën in het akkoord komen. Op 1 november is het lokale sportakkoord klaar.

U kunt zich via aanmelden voor de bijeenkomst op 25 september.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.